BEMUTATKOZÁS

Óvodánk Debrecen-Bánk erdős részén található. 2013-ban alapította a Debrecen-Bánki Református Egyházközség, melyet a Református Egyház üzemeltet.

Keresztyén pedagógiánk alapelvein keresztül olyan óvoda vagyunk, amelyben legfontosabb értékként jelenik meg a keresztyén hit, szeretet, elkötelezettség, megbízhatóság és az igényes, minőségi munkára való törekvés.

Családias ellátást, légkört biztosítunk (max. 25 fős vegyes korosztályú csoportunkban), ami lehetőséget ad arra, hogy minden egyes gyermekkel egyéni fejlettségi szintjének megfelelően foglalkozhassunk, megadva a gyermek számára az egyéni fejlődést és a sikerélményt, a szülőkkel szorosan együttműködve. Így nyugodt szívvel engedhetjük el őket az iskolába. 

Csoportszobánk barátságos, játéktárunk színes, kézműves tevékenységeinkhez felkínált lehetőségek sokoldalúak. Hatalmas, célzottan a korosztály számára készített játékokkal felszerelt udvarunkon, illetve tornaszobánkban a gyerekeknek lehetőségük van a mindnapos tornaórára, mozgásra. Óvodánkban egyik legkedveltebb tevékenység a gyerekek számára a lovaglás, gyógy-lovaglás. Fontos számunkra a mindennapos imádság, mese, vers, éneklés, környezettudatosságra való nevelés, az egészséges életmód szokásainak kialakítása és természetesen a JÁTÉK.

Óvodánkban szakképzett, gyermekközpontú pedagógusok dolgoznak, akik kellő odafigyeléssel végzik munkájukat.

 

„Úgy szeretünk, ahogy Isten szeret minket!” 

 

 • Feltételnélküli szeretet
 • Megbocsátásra való képesség
 • Irgalmasságra és őszinteségre való nevelés
 • Alázat, tisztelet, becsület
 • Egyik legfontosabb értékként jelenik meg a keresztyén hit, szeretet, elkötelezettség
 • A növény és állatvilág megismertetése, megszerettetése
 • Környezettudatosságra nevelés, a természettel való szoros együttlét megtapasztalása
 • Óvodánk egyedülálló udvara, kertje, háziállataink (lovak, tyúkok, kacsák, rackák, nyulak! őzike! rendszeres gondozása
 • lovaglás
 • „Én is a természet része vagyok!” élmény átélése
 • Egészséges életmód kialakítása játékkal, élményekben gazdag programok segítségével
 • Hagyományápolás: disznótorok rendezése, folklór napok…

  PEDAGÓGUSAINK

  Bakóczy Andrásné Ottó Éva

  Bakóczy Andrásné Ottó Éva

  intézményvezető

  1970. január 5-én születtem Debrecenben. Férjezett vagyok,1 lány és 1 fiú édesanyja. Tanulmányaimat 1988-1991-ig Hajdúböszörményben az Óvóképző Főiskolán,ahol óvodapedagógusi diplomát szereztem. 2002-2004 között szakvizsgáztam, Gyermek-, ifjúság- és családvédelem pedagógiája kiemelt tanulmányterületen. 2013. szeptemberétől a Debrecen-Bánki Református Óvodában óvodapedagógusként és a gyermekvédelmi feladatok felelőseként dolgozom. Hiszem, hogy az emberi kapcsolatokban a szeretet, a bizalom, a türelem és szelídség, amely értékeket képvisel, ennek függvényében igyekszem nevelgetni a jövő nemzedékét.

  Bontosné Medgyesi Annamária

  Bontosné Medgyesi Annamária

  óvodapedagógus és fejlesztőpedagógus

  1976. február26-án születtem Berettyóújfaluban. Férjezett vagyok,1 gyermek édesanyja. 
  Iskolai végzettségemet tekintve: 
  2000-2003-ig a Debreceni Egyetem Hajdúböszörményi Pedagógiai Főiskola Karán- óvodapedagógusi diplomát szereztem. 
  2008-2010-ig, Differenciáló fejlesztőpedagógiai ismeretek- kiemelt tanulmányterületen- szakvizsgáztam. 2013. szeptemberétől a Debrecen-Bánki Református Óvodában dolgozok,mint óvodapedagógus és fejlesztőpedagógus. Fontos számomra a keresztyén értékrend,mely úgy vélem,az alapja a helyes gyermeknevelésnek. Igyekszem elfogadni minden gyermeket olyannak amilyen,és maximálisan alkalmazom az egyéni bánásmódot. Közel áll hozzám a gyermekek képességfejlesztése.

  Tóth Zsuzsanna Andrea

  Tóth Zsuzsanna Andrea

  dajka néni

  1986.03.26-án születtem Debrecenben. Menyasszony vagyok. 
  Iskolai végzettségemet tekintve női ruha készítő és dajka képesítésem van. 2013 szeptemberében az Erdei Manó Csoport dajka nénije vagyok. Nagyon szeretem a gyerekeket, igyekszem tehetségem szerint a legjobban gondoskodni róluk. Szeretem a szép, dekoratív dolgokat, próbálok elsajátítani minél több kézműves technikát, melyre az óvodás gyerekeket is jó szívvel megtanítom.

  Szimáné Dutkievicz Henriett

  Szimáné Dutkievicz Henriett

  óvodapedagógus és fejlesztőpedagógus

  1972 augusztus 3-án születtem Sátoraljaújhelyen. Férjezett vagyok, egy fiúgyermek édesanyja. 1992-95-ig szereztem óvodapedagógusi diplomát a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán. 2008-2010-ig szakvizsgáztam differenciált fejlesztő pedagógiai ismeretek kiemelt tanulmány területen. 2014-ben szakmai tevékenységemről portfóliót készítettem. 2014 szeptemberétől a Debrecen-Bánki Református Óvodában óvoda pedagógusként és fejlesztő pedagógusként dolgozom. Meggyőződésem, hogy „minden gyermek képességét egyformán elő kell segíteni”. Ehhez szeretnék nyugodt, derűs, szerető, megértő és elfogadó környezetet biztosítani óvodásaim számára. Tudom, hogy az igaz érzelmeket minden gyermek megérzi. „Szeret, mert szeretik”. 

  Majorosné Farkas Enikő

  Majorosné Farkas Enikő

  óvodapedagógus és fejlesztőpedagógus

  1979 július 27-én születtem Ózdon. Férjezett vagyok, két fiú édesanyja. Végzettségemet tekintve óvodapedagógus és fejlesztő pedagógus vagyok. 1997-2000-ig a Debreceni Egyetem Hajdúböszörményi Varga István Pedagógiai Főiskola nappali tagozatán óvodapedagógus diplomát kaptam. 2010-2012-ig fejlesztő pedagógus szakirányú továbbképzési szakon újabb diplomát szereztem. 2014 szeptemberétől a Debrecen-Bánki Református Óvodában dolgozom az Erdei Huncutka csoportban, mint óvodapedagógus és fejlesztő pedagógus. Munkám során megtapasztaltam és jó magam is azt vallom, hogy minden gyermek egy önálló külön egyéniség. Ezért empátiával, szeretettel is fordulok a gyerekek felé is és igyekszem e szemlélet szerint nevelni a rám bízott kicsinyeket.

  Nagy Mária

  Nagy Mária

  dajka néni

  ELÉRHETŐSÉGEK

  Az iskola címe:
  4079 Debrecen-Bánk,
  Külsődiószegi út. 176.

  Telefonszám:
   +3670/293-1834

  Gyülekezeti Számlaszám:

  CIB Bank 11100609-19851330-36000001 (Adományaikat köszönjük!)

  LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK